نقش شبکه‌های اجتماعی در رشد کسب‌وکارها
1399/9/8
نوع: استارتاپ ها
نویسنده: فریده مسعودی

مشاغل موجود در دنیای امروز، اغلب توسط ابزارهای پیشرفته فناوری، هدایت می‌شوند. «شبکه‌های اجتماعی» یکی از این ابزارهای قدرتمندند که به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا مشتریان بالقوه خود را پیدا کنند و از این طریق، فروش خود را چندین برابر افزایش دهند.

برای دستیابی به موفقیت، لازم است که مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و پیام خود را به خوبی به آن‌ها انتقال دهید.

استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به افزایش مشتریان و تعامل آن‌ها با شما و هم چنین ایجاد آگاهی از برند شما کمک خواهد کرد.

امروزه رسانه‌های اجتماعی، به بخشی حیاتی از بازاریابی دیجیتال تبدیل شده‌اند. دلیل اهمیت این شبکه‌ها در قدم اول، فعالیت بالای مخاطبان در آن‌هاست. مخاطبان کسب‌وکارها تمایل دارند تا محتوای منتشر شده توسط برندها را مطالعه کنند. دلیل بعدی، به‌صرفه بودن این نوع از بازاریابی دیجیتال است. کسب‌وکارها خصوصا انواع نوپای آن‌ها قصد دارند با کمترین بودجه، بهترین بازدهی را از بازاریابی به دست بیاورند. رسانه‌های اجتماعی، بهترین گزینه برای این کار است. علاوه بر آن تبدیل مخاطب به مشتری نیز در این کانال‌ها بیش از دیگر ابزار‌ها (مانند وب‌سایت و ایمیل) میسر است.

برخی از مزایای شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی

افزایش ترافیک وب سایت

یکی از مزیت‌های اصلی در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، ایجاد ترافیک بیشتر برای وب‌سایت‌ها است. مشاغل مختلف تایید کرده‌اند که استفاده از پلتفرم‌های شبکه اجتماعی به افزایش ترافیک وب‌سایت آن‌ها کمک کرده است. با جذب کاربران بیشتر به وب سایت خود، می‌توانید آن‌ها را از محصولات و خدمات خود آگاه‌تر کنید و این به رشد کسب‌و‌کار شما کمک خواهد کرد.

 

 کاهش هزینه‌های بازاریابی

شبکه‌های اجتماعی، ابزاری مقرون به صرفه برای معرفی محصولات و خدمات در بازار است. برای مثال در اینستاگرام یا تلگرام، شما هیچ هزینه‌ای برای معرفی و فروش محصولات خود نمی‌پردازید. تنها چیزی که در اینجا هزینه می‌کنید زمان و خلاقیت شماست. علاوه بر این، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و توییتر به کاربران خود اجازه می‌دهند تا محصولات خود را از طریق کمپین‌های تبلیغاتی تبلیغ کنند. وقتی این پلتفرم‌ها را با کانال‌های بازاریابی سنتی (تلویزیون، بیلیوردها و غیره...) مقایسه می‌کنید، می‌بینید که هزینه لازم برای رسیدن به تعداد مشخصی از مخاطبان از طریق شبکه‌های اجتماعی بسیار کمتر است.

 

ارتقای سطح خدمات

استراتژی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به استارتاپ‌ها کمک می‌کند که با مشتریان به بهترین شکل ارتباط برقرار کنند، بلافاصله شکایات آن‌ها را برطرف کرده و به سرعت، کلیه سؤالات مشتری را پاسخ دهند.

طبق تجربه، در صورت پاسخ‌دهی سریع به مشتریان و کاربردی بودن محتوای شبکه‌های اجتماعی استارتاپ‌ها، احتمالا اکثر مخاطبان و مشتریان‌، آن برند را به دوستان خود توصیه می‌کنند. رضایت مشتری از محصول یا خدمت نیز می‌تواند بیش از هر ابزار بازاریابی دیگری، سود ایجاد کند.

 

بهبود سئو

مهم‌ترین راه بهبود SEO ایجاد محتوای جذاب و مرتبط با کسب‌وکار با استفاده از کلمات کلیدی است. شبکه‌های اجتماعی به شما این امکان را می‌دهند تا محتوای خود را به اشتراک بگذارید و تمایل به استفاده از محصول‌تان را در مشتریان بالقوه ایجاد کنید. کاربران مایلند تا از وب‌سایت شما بازدید کنند و همچنین مطالب شما را با دیگران به اشتراک بگذارند. موتورهای جستجو مانند گوگل هنگام رتبه‌بندی وب سایت‌ها در نتایج جستجو، فاکتور شبکه‌های اجتماعی را نیز در نظر می‌گیرند.

 

ساختن برند

یکی از مزایای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، کمک به ساخت برند است و وفاداری مشتریان را نسبت به آن افزایش می‌دهد.

شرکت‌های نوپا که بودجه کافی برای بازاریابی و تبلیغات محصولات خود در بازار رقابتی را ندارند، با اختصاص چند ساعت برای به اشتراک گذاشتن صفحه خود با دوستان و خانواده می‌توانند به بهبود آگاهی از برندشان کمک کنند.

بسترهایی مانند YouTube و Instagram به شما این امکان را می‌دهند که تصاویر و فیلم‌های محصولات خود را به اشتراک بگذارید و واکنش‌های تأثیرگذار از مشتریان دریافت کنید. نظرات خوب در مورد محصول شما در این شبکه‌ها، می‌تواند به شما کمک کند تا به مشتریان فراتر از مکان‌های جغرافیایی دسترسی پیدا کرده و پایگاه مشتریان قدرتمند خود را بسازید.

 

تقویت اعتماد و وفاداری مشتریان

برای کسب‌وکارها فقط دستیابی به مشتریان جدید مهم نیست، حفظ آن‌ها نیز بسیار اهمیت دارد. اعتماد و وفاداری مشتری، معیاری برای سنجش باور و اطمینان آن‌ها به برند شماست .یک بررسی نشان داده که مشتریانی که از برند شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند، وفادار مانده و همچنین به احتمال زیاد آن‌ها را با دیگران نیز به اشتراک می‌گذارند که این امر به جذب مشتری شما کمک می‌کند.

 

افزایش دانش نسبت به بازار هدف

برای عرضه محصول یا خدمت خود در بازار رقابتی، شناخت مشتریان خود بسیار مهم است. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی با تجزیه و تحلیل داده‌های مشتری، مانند سن، جنسیت و... به تقویت دانش بازار هدف کمک می‌کند. این امر باعث می‌شود تا یک بانک اطلاعاتی قوی از مشتریان ایجاد کنید.

 

ارتباط با سایر کسب‌و‌کارها

مزایای شبکه‌های اجتماعی فقط به مشتریان محدود نمی‌شود بلکه به شما در ایجاد ارتباط با سایر مشاغل نیز کمک می‌کند. شبکه‌های اجتماعی مانند LinkedIn شما را قادر می‌سازد با متخصصان در زمینه‌ها و موضوعات مختلف ارتباط برقرار کنید. این ارتباطات می‌توانند از راه‌های غیر منتظره‌ای کسب‌و‌کار شما را بهبود دهند.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.